De verschillende functies van een Hoog Laag Bed

In deze blog willen wij u wegwijs maken betreft de vele verschillende functies en specificaties van een Hoog Laag Bed. Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn vertellen mensen ons regelmatig dat men niet precies weet waar men op moet letten als het gaat om een hoog laag bed.

Hoog laag bed instelmogelijkheden

Uiteraard is het mogelijk om een hoog laag bed op en neer te laten bewegen, dit zorgt ervoor dat de ideale stand kan worden bereikt voor bijvoorbeeld het uit bed stappen. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid voor de verzorgende om op de juiste werkhoogte zorg te kunnen verlenen. Naast het op en neer bewegen, kunnen de rugleuning en de onderbeensteun ook worden ingesteld. De rugleuning kan tot een hoek van maximaal 70 graden worden ingesteld. De onderbeensteun kan tot een hoek van maximaal 30 graden worden ingesteld.

Enkele hoog laag bedden hebben ook een (anti) trendelenbrug functie. Deze functie zorgt ervoor dat het hoog laag bed met een hoek van 90 graden voorover of achterover kan worden ingesteld. Dit noemen we de trendelenbrug functie en deze wordt vaak toegepast bij kortademigheid of maagzuurklachten.

Uiteraard zijn al deze functies en instelmogelijkheden te bedienen via de afstandsbediening welke standaard wordt meegeleverd.

Hoogte en Laagte instelmogelijkheden

Hoog laag bedden hebben verschillende laagte en hoogte instelmogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld hoog laag bedden die extra laag in te stellen zijn. Zoals het hoog laag bed EcoFit S Plus Low. Dit hoog laag bed kan tot wel 22 cm van de grond zakken. Dit kan van pas komen wanneer iemand veel moeite heeft met het in uit het bed stappen. Of om een val uit het zorgbed te voorkomen en of de gevolgen daarvan te minimaliseren. Doorgaans is de maximale hoogte instelling ongeveer 64 cm vanaf de grond. Zoals gezegd kan met deze instel mogelijkheden de ideale positie worden bereikt voor zowel zorgbehoevende en de verpleging.

Verschillende soorten wielen

Goed om te weten dat elk hoog laag bed is voorzien van wielen voor het makkelijk verplaatsen van het hoog laag bed. Dit is niet in alle gevallen noodzakelijk en daarom kunnen onze hoog laag bedden ook geleverd worden met stelpoten. Toch wordt in veel gevallen gekozen voor wielen.

Uiteraard zijn de wielen van een hoog laag bed ook voorzien van remmen. We onderscheiden 2 verschillende remmen namelijk Individueel en centraal. Een individuele rem betekend dat alle wielen apart op de rem moeten worden gezet. Het makkelijke aan een centrale rem is dat met een handling het complete hoog laag bed, en dus de wielen geblokkeerd wordt.

Hoog Laag Bed Accessoires

Ook zijn er verschillende soorten accessoires beschikbaar voor een hoog laag bed. Ten eerste en wellicht het meest belangrijke is de bedpapagaai. Met een bedpapagaai in combinatie met een hoog laag bed, is het draaien en keren in een hoog laag bed veel eenvoudiger. Onze bedden zijn overigens standaard voorzien van een bedpapagaai.

Verdere accessoires welke vaak worden toegepast in combinatie met een hoog laag bed zijn:

Sta-op Hulp

Dit hulpmiddel helt bij het opstaan vanaf de bedrand.

Valmatras

Deze wordt naast het zorgbed op de grond gelegd om de kans op verwondingen bij vallen zo klein mogelijk te maken.