Hoog Laag Bed, wat is het en waarvoor dient het?

Een verstelbaar Hoog Laag Bed is vooral noodzakelijk wanneer u moeite heeft met het in en uit uw zorgbed stappen. Daarnaast voorkomt een gecertificeerd zorgbed dat u uit uw bed kan vallen door aanwezigheid van de zijhekken. Ook zeer belangrijk is het feit dat een zorgbed het werk van uw mantelzorger of hulpverlener een stuk minder zwaar maakt. Dit komt doordat een zorgbed op de ideale hoogte kan worden afgesteld. Uw mantelzorger of hulpverlener kan dan op zijn of haar hoogte zorg verlenen.

Waarvoor dient een Hoog Laag Bed?

Met een verstelbaar Hoog Laag Bed

• Komt u gemakkelijker in en uit uw zorgbed.
• Kan uw mantelzorger of hulpverlener altijd op de juiste werkhoogte zorg verlenen.
• Voorkomt dat u uit uw bed kunt vallen
• Ervaart u veel comfort door dat het volledige zorgbed naar uw wens te verstellen is

Hoe werkt in Hoog Laag Bed?

Een Hoog Laag Bed is elektrisch, hydraulisch of mechanisch in hoogte verstelbaar. In het geval van een elektrisch bedienbaar Hoog Laag Bed, kunt u het zorgbed met de meegeleverde afstandsbediening bedienen. Het in en uit stappen gaat in de regel eenvoudiger wanneer uw zorgbed hoger staat afgesteld. Tijdens uw nachtrust is het juist beter om het zorgbed wat lager te zetten. De reden hiervoor is dat de kans op letsel, wanneer u uit het zorgbed zou vallen, een stuk kleiner is.

Belangrijk om te weten

Sommige zorgbedden zijn niet verstelbaar tot een juiste werkhoogte. Zorg aan een zorgbed is dan zwaarder en zelfs ergonomisch niet verantwoord. Wanneer u zich oriënteert op uw Hoog Laag Bed is het belangrijk om te weten hoe hoog en hoe laag uw zorgbed kan worden afgesteld.

Verschillende uitvoeringen Hoog Laag Bed

Hoog Laag bedden zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

• Mechanisch verstelbare zorgbed, deze is dus niet elektrisch verstelbaar en daardoor veel minder gebruiksvriendelijk en comfortabel. Zorgbedonline.nl levert alleen elektrisch verstelbare bedden.

• Extra laag Hoog Laag Bed, dit bed is extra laag af te stellen. Met name geschikt voor wanneer het val gevaar groot is. Dit komt veel voor bij oudere mensen en bij mensen met het ziekte beeld alzheimer.

• Extra breed Hoog Laag Bed, deze extra brede zorgbedden zijn zoals het als zegt breder dan gewone Hoog Laag bedden. Met name geschikt voor zwaarlijvige mensen die extra ruimte in het zorgbed nodig hebben. Deze extra brede Hoog Laag bedden hebben vaak een extra hoog draaggewicht van 350 kg.

• Luxe Hoog Laag Bedden, een Luxe Hoog Laag Bed is voorzien van meerdere opties. Zoals deelbare en zijhekken en een Trendelenburg functie. Meer over de Trendelenburg functie vindt u in onze aparte blog over deze functie. Ook zijn enkele luxe Hoog Laag bedden voorzien van een aparte tv stand voor het comfortabel televisie kijken.

Heeft u een vraag over onze bedden? Lees dan ook onze andere zorgbedonline blogs.
Wenst u meer informatie te ontvangen? Kom dan met ons in contact via de zorgbedonline contact pagina.