Hulpmiddelen in de Thuiszorg

Regelmatig komt het voor dat klanten bij ons informeren naar hulpmiddelen voor gebruik in de thuiszorg. Wij zijn nu eenmaal enkel specialist op het gebied van hoog laag bedden voor onder andere de thuiszorg. Dus moeten wij onze klanten voor andere hulpmiddelen vaak doorverwijzen naar andere aanbieders zoals de vele thuiszorgwinkels.

Maar welke soorten hulpmiddelen vind je nu terug in de thuiszorg en welke hulpmiddelen zorgen voor een meer comfort en betere zorg? We zullen niet alle hulpmiddelen hier benoemen maar wel de reden waarom hulpmiddelen cruciaal zijn met enkele voorbeelden.

Mobiliteit en Zelfredzaamheid

Als het gaat over langer thuis wonen en langer thuis verzorgd kunnen worden, spreken we al gauw over mobiliteit. Want hoe langer mobiel hoe langer deel te nemen is aan de maatschappij. We denken dan al gauw aan de scootmobiel en de rollators. Echter tegenwoordig worden de elektrische loopfietsen steeds populairder. Met deze loopfietsen kan met minder inspanning toch het ritje naar de supermarkt gedaan worden en wordt er nog steeds bewogen. Kortom met deze hulpmiddelen neemt de zelfredzaamheid toe en daar gaat het veel ouderen en zieken om.

Hulpmiddelen voor zelfstandig leven

Wij langer zelfstandig wil leven en wonen doet er goed aan om ook de hulpmiddelen die hiervoor zijn ontwikkeld toe te passen. Gelukkig worden veel van deze hulpmiddelen zoals een hoog laag bed door onder andere de thuiszorg geadviseerd. Hulpmiddelen zoals alarmering wordt veelvuldig geadviseerd en word aangeboden. Mobiele alarmering stelt u in staat om altijd en overal met een druk op de knop hulp kunt inroepen. Dit kan cruciaal zijn na bijvoorbeeld een val of een ongeluk. Een ander hulpmiddel is de draadloze deurbel met flitser. Wanneer het gehoor niet meer voldoende functioneert kan de flitser u erop wijze dat de bel is gegaan.

Comfortabel en veilig slapen

En natuurlijk zorgen de hoog laag bedden voor een comfortabel en veilige nachtrust. Wij krijgen regelmatig de vraag voor wie en waarom een hoog laag bed nodig is. Het antwoord is eenvoudig. Een hoog laag bed als hulpmiddel is voor zowel de zorgbehoevende als de zorgverlener een zeer praktisch en in veel gevallen noodzakelijk hulpmiddel. Ook in de thuiszorg. Doorgaans laten onze klanten ons weten dat het hoog laag bed bestemd is voor vader of moeder. Men wil graag de beste zorg verlenen en men gunt het familielid het beste. Het bed is daarin een cruciaal hulpmiddel. We slapen gemiddeld 8 uur per dag, wanneer extra afhankelijk en zorg nodig is wordt er nog veel meer gebruik gemaakt van het bed. Een goed gecertificeerd en comfortabel hoog laag bed als hulpmiddel is dan cruciaal voor goed zorg.

Zorgbedonline is dé online zorgbedspecialist met het grootste assortiment hoog laag bedden in Nederland. Zorgbedonline onderscheid zich door haar aanbod, service en gratis levering en montage.